Отборът на Атлетик (Билбао) направи нова крачка към това да участва

...
Отборът на Атлетик (Билбао) направи нова крачка към това да участва
Коментари Харесай

Атлетик задълбочи кризата в Севиля

Отборът на Атлетик (Билбао) направи нова крачка към това да взе участие в Шампионската лига през идващия сезона след победа с 2:0 като посетител над Севиля в дуел от 19-ия кръг на испанския футболен шампионат.

Поражението пък в допълнение усложни обстановката при андалусийци, които паднаха за четвърти път в последните си пет мача.

През първото полувреме гостите от Билбао направиха куп пропуски пред вратата на противника си, само че преимуществото им въпреки всичко бе материализирано в попадение. Това стана в 30-ата минута, когато Микел Весга засече с глава центриране от десния фланг и не остави шансове на вратаря на домакините Марко Дмитрович.

Във вторите 45 минути играта се изравни, само че това не докара до позитивен резултат за Севиля - напратив, отборът позволи и втори гол във вратата си. Това стана четвърт час преди края, когато центриране на Андер Ерера откри Айтор Паредес и той с шут с десния крайник от придвижване оформи крайния резултат.

Успехът изкачи Атлетик най-малко за няколко часа на третото място в класирането с 38 точки, на 10 зад водачите Реал Мадрид и Жирона.

Севиля е на 16-о място с 16 точки, единствено на една над зоната на изпадащите.
 Атлетико (Мадрид) с значима победа над Севиля
Атлетико (Мадрид) с значима победа над Севиля

Маркос Йоренте донесе триумфа на " дюшекчиите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР